Publicaties

Met betrekking tot het project voor het Historisch Houtzaagmolencomplex De Hoop in Uitgeest zijn de volgende publikaties verschenen. Klik op een plaatje om het te kunnen lezen.

erfgoedpark met molentjeLees hier het plan van het Cornelis Collectief voor de bouw van een nieuwe houtzaagmolen.

 

 

Het geactualiseerde ondernemingsplan voor het realiseren van een historisch houtzaagmolencomplex uitgaande van de bestaande situatie.

 

 

 

Het historisch magazine Quest braintainment schreef over‘Uitvinders in Nederland’ en besteedde uitgebreid aandacht aan het historisch belang van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest. (december 2009)

 

 

Titel: ‘Voorstel tot realisatie van een Historisch Zaagmolencomplex op het Industrieel Erfgoedpark De Hoop.’
(21 januari 2013)

 

 

 

Het internetplatform Oneindig Noord-Holland, met verhalen over cultureel erfgoed in Noord-Holland, besteedde ook aandacht aan de uitvindingen en betekenis van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest. Klik op het logo om het te kunnen lezen.

 De notitie ‘Naar een duurzame instandhouding van het recretatiegebied Alkmaarder-en Uitgeestermeer’ van de provincie Noord-Holland. Klik op de foto om de notitie te kunnen lezen.

Plan van Aanpak van de Stichting Oer-IJ, waarin de bouw van een Historisch Houtzaagmolencomplex als icoonproject is opgenomen. Klik op de afbeelding op hem te kunnen lezen.

Titel: ‘Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en zijn bijdragen aan de eerste moderne economie van Europa.’
(januari 2014)

 

 

Titel: ‘De eerste houtzaagmolen van Cornelis Corneliszn stond aan het Zeglis te Alkmaar.

 

 

 

Titel: ‘Lattenzager De Corneliszoon, eerbetoon aan een opmerkelijke 16e-eeuwse uitvinder.’
(januari 2013)

Titel: ‘Molenbouwboek, sponsoractie t.b.v. de bouw van de replica van de paltrok houtzaagmolen voor het Historisch Houtzaagmolencomplex De Hoop. (januari 2014)

 

 

Titel: ‘Cornelis Corneliszoon van Uitgeest Foundation. Remarkable innovations made by Cernelis Corneliszoon van Uitgeest in Holland’s Golden Age.’ (2013) Also available with a Japanese intro.Powerpointpresentatie: ‘Stichting Cornelis Corneliszoon van Uitgeest. Behoud van het immatriële en materiële erfgoed van een 16e-eeuwse uitvinder en innovator’. (14 januari 2014)

 

In de publicatie ‘de Geschiedenis en toekomst van de industriële windmolen’ op het internet besteedt het ‘Low Tech Magazine’ ook aandacht aan de betekenis van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest voor de economische ontwikkeling van ons land. Klik hier om het te lezen.